TIFF are propria casă

Din oraş Eveniment

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania aduce un nou spaţiu pe harta locaţiilor TIFF, un spaţiu nou de creativitate. Deschiderea acestei locaţii are loc odată cu începerea noii ediţii a festivalului, în inima oraşului Cluj-Napoca.

CASA TIFF este situată pe strada Universităţii, nr.6 şi este un centru cultural care îşi propune să promoveze educaţia cinematografică şi nevoia de exprimare a artei, fotografiei, filmului, teatrului, artelor vizuale, în rândul clujenilor. Aici, se vor desfăşura în timpul anului diferite workshop-uri, proiecţii de film, ateliere, expoziţii, concerte, spectacole de teatru independent.

“Proiectul CASA Tiff a început anul trecut în timpul festivalului, când căutăm nişte spaţii de birouri şi din intâmplare am văzut anunţul cu acest spaţiu de închiriat, iar de atunci am început să vrem din ce în ce mai multe, o casă pentru Tiff şi un centru cultural, zonă de creaţie şi de bun augur pentru arte. Ceea ce vrem să facem, noi, aici, va fi gata până la 1 iunie, unde va fi centrul festivalului şi va fi CASA TIFF propice pentru orice activităţi culturale care se vor desfăşura în Cluj.”, a declarat managerul TIFF, Cristian Hordilă.

Acest proiect ambiţios al Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc, CASA TIFF reprezintă şi dorinţa de a crea un centru cultural unic, cu scopul de a provoca noi talente la dialog, să inspire, să educe şi să deschidă noi oportunităţi clujenilor. Clădirea are 1000 de m2 şi va avea mai multe aripi, cafenea, terasă şi un club la subsolul clădirii.

Uşile CASEI TIFF vor fi deschise în permanenţă, iar odată cu, TIFF 2012, această locaţie va fi locul unde orice pasionat de film se va putea simţi ca acasă.

_________

Mădălina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts