TIFF, acreditat de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film

Cultură Eveniment

După 9 ediţii în care TIFF (Festivalul de Film Internaţional Transilvania) a devenit una dintre cele mai importante evenimente din industria de film din Europa Centrală şi de Est, acesta a primit acreditarea din partea Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF).

Cu ocazia Adunării Generale desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2011, FIAPF a decis că TIFF merită să facă parte din singura organizaţie care acreditează festivaluri de film din întreaga lume. Conform  Preşedintelui FIAFP, Benoit Ginisty, “acreditarea funcţionează drept o etichetă a calităţii festivalului şi contribuie la dezvoltarea acestuia,  garantându-i o promovare eficientă printre profesioniştii din întreaga lume”.

TIFF, la fel ca celelalte festivaluri de film acreditate, va respecta de acum încă un set de reguli impuse de către FIAPF. Acestea se referă în special la angajamente din partea festivalurilor de a implementa cele mai înalte standarde în ceea ce priveşte difuzarea filmelor programate.

Ce înseamnă pentru Cluj ca una dintre emblemele culturale ale oraşului să fie acreditată la nivel internaţional ? Conform preşedintelui Festivalului Internaţional Transilvania, Tudor Giurgiu: „Cred că acesta e un moment important şi pentru Cluj, un oraş care intră, astfel, pe lista locurilor de referinţă pentru industria mondială de film şi, după părerea mea, primeşte un argument solid în plus în sprijinul candidaturii la statutul de Capitala Europeană a Culturii în 2020”.

La ultima ediţie a festivalului, numărul cinefililor care au participat la TIFF s-a ridicat la 55 000. Anul acesta, organizatorii au promis alte noi surprize. TIFF 2011 va începe pe 3 iunie la Cluj şi pe 15 iunie la Sibiu.

__________

Oana Moisil

Foto: TIFF

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts