Târgul de Produse Tradiționale, Ecologice și de Meșteșugărit din Maramureș este prezent la Cluj-Napoca FOTO

Din oraş Sănătate

Târgul de Produse Tradiționale, Ecologice și de Meșteșugărit din Maramureș a venit astăzi la Cluj-Napoca, în parcarea complexului comercial Iullis Mall. Meșteșugarii sunt prezenți pentru a-şi prezenta obiecte de artizanat, produsele tradiţionale alimentare, decorațiunile, veșmintele de port popular și chiar unelte.

Produsele expuse la târg sunt tradiţionale, între care găsim pâinea de casă, cozonacul, prăjiturile de casă, mierea, dar şi brânzeturile. „Caşul dulce e făcut de oaie, brânza de burduf de asenemea de lapte oaie, dar şi telemea proaspătă de lapte vacă”, a declarat comerciantul, Adina Banc.

De asemenea, la târg sunt  expuse ţesături din Borşa Maramureş: „Avem ţesături şi cusături de mână, cerge de pus pe pat, dar şi covoare pe care multă lume le pune în casele moderne”, conform celor spuse de tanti Lenţa.

O astfel de cergă costă în jur de 4. 000 de lei, iar timpul necesar pentru confecţionare este de aproximativ două săptămâni.

Organizatorii au pregătit și alte surprize, printre care şi un spectacol folcloric oferit de copiii din Călinești (județul Maramureș) și Ceaunu Mare (județul Cluj).

Târgul poate fi vizitat până sâmbătă, între orele 9:30 și 19:00.

[imagebrowser id=153]

_________

Anca Baciu

Loredana Berengia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts