Sute de clujeni au venit în ajutorul lui Robi

Social

robi 2

Oameni de toate vârstele, cu mic cu mare, s-au adunat în data de 22 ianuarie 2016, în fața hotelului Melody din Cluj-Napoca pentru a dona bani pentru Robert Lukacs. Aceștia au stat ore întregi la coada care părea interminabilă pentru a-i da bani tânărului care muncește cu greu pentru a-și câștiga traiul.

Clujenii s-au dovedit a fi solidari și de această dată, oferind fiecare, după posibilități, sume mai mici sau mai mari de bani pentru Robi, băiatul care s-a născut cu un handicap (paralizie cerebrală). În ciuda bolii, acesta nu a cerșit vreodată, ci a muncit cinstit, câștigându-și, cu greu, traiul.

Întreaga acțiune care a avut loc se datorează taximetristului Ioan Pugna, cel care a dorit ca visul lui Robi să poată prinde viață: să aibă propria casă și o nouă „troșcoletă“. Robert l-a sunat pe acesta pentru a-i cere ajutorul de a-și achiziționa o nouă gheretă. Taximetristul n-a stat pe gânduri și a creat o pagina pe Facebook și a cerut ajutorul semenilor săi.

Lângă vechea gheretă a lui Robi au fost amplasate două urne în care clujenii au putut dona bani. Tânărul s-a arătat mulțumit de acțiunea întreprinsă de aceștia, mulțumindu-le pentru șansa care îi este oferită. Suma strânsă în cursul zilei de vineri, pentru Robi, este considerabilă: 22.025 RON și 275 EURO.

Încă o dată, clujenii s-au dovedit a fi de real folos, sprijinindu-l și oferindu-i un nou început lui Robert. Cei care doresc să facă donații, le pot face în următorul cont: RO79BTRLEURCRT00M5623902.

 robi 1

 – Hoștinari Alina / Sursa foto: Iosif Miclaus

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts