Studentul român al anului în Europa

Educaţie

Mircea Cimpoi a fost desemnat, în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, din data de 8 ianuarie 2014, studentul anului în Europa la nivel post-universitar.

646x404

Acesta este absolvent al Facultăţii de Matematică şi Informatică, din cadrul UBB. Juriul galei, alcătuit din persoane importante al mediului academic românesc, l-a premiat pe acesta alături de o absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune şi alţi doi absolvenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai. În prezent, Mircea Cimpoi, în vârstă de 28 de ani, este doctorand în cadrul Universităţii din Oxford.

Sunt doctorand în inginerie (Computer Vision) la Universitatea din Oxford, în cadrul Visual Geometry Group, cu bursă din partea departamentului. Aici lucrez la clasificarea şi descrierea texturilor în limbaj natural.  Dincolo de pasiune, consider tehnologia un factor cheie în rezolvarea problemelor actuale. Inspirat de acest gând, am participat la Imagine Cup (Software Design), reprezentând România la finala mondială din 2008, împreună cu echipa. Extra-curricular, am alergat într-un semi-maraton pentru Fundaţia Raţiu. Rezultatele obţinute, dincolo de promovarea imaginii României, mă obligă să nu fiu numai un exemplu, ci să mă implic activ în formarea şi sprijinirea altor exemple.

a declarat Mircea Cimpoi pentru Liga Studenţilor din Străinătate.

Așa cum spune Mircea, acest premiu obţinut este o recompensă a muncii sale până în prezent, precum şi o încurajare de a merge înainte. Pentru viitor, îşi doreşte să finalizeze doctoratul şi să ajungă în industrie în cadrul unei firme de top, dar şi să revină pentru o perioadă lungă de timp în ţară.

– Elena Crăciun / Sursa fotografiei: adevărul.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts