Partidul Jobbik din Ungaria are acum filială în Cluj-Napoca

Internaţional Politic

Partidul de extremă dreaptă din Ungaria a deschis o filială la Cluj-Napoca, motivul fiind lipsa de comunicare între organizaţiile maghiare din Transilvania şi partidele maghiare din România şi Ungaria.

www.pesurse.ro

Conform MEDIAFAX, principalul scop al acestuia este de a comunica problemele minorităţii maghiare din România către Ungaria. Liderul filialei Jobbik, Erdely Bela, a declarat luni pentru presă ca

înfiinţarea unei filiale a partidului la Cluj a fost necesară, pentru că organizaţiile maghiare din Transilvania nu comunică problemele comunităţii din Ardeal cum ar trebui către partidele maghiare din România şi Ungaria.

Filiala Jobbik s-a înfiinţat, vineri, la Cluj, şi au participat membri Jobbik din Ungaria şi România. Scopul nostru principal este de a comunica problemele minorităţii maghiare din România către Ungaria. În ceea ce priveşte alegerile din Ungaria din primăvară, vom face şi campanie electorală, dar nu una agresivă sau una mai elaborată

a spus Erdely.

Erdely Bela susţine că filiala Jobbik Cluj, în traducere Alianţa Tinerilor de Dreapta sau Mişcarea pentru o Ungarie mai Bună, are deja peste zece membri, el fiind liderul acestuia de peste un an. Organizaţia, definită ca o formaţiune politică extremistă conservatoare, a luat naştere ca partid politic în anul 2003, iar în anul 2007 s-a constituit Garda Maghiară, asociaţie paramilitară. Ideologia acesteia se bazează pe antiemigraţie, xenofobie contra tiganilor si evreilor şi antisemitism.

– Elena Crăciun / Sursa fotografiei: pesurse.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts