Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca vor completa o declarație de onestitate pentru a susține examenele online

Din oraş UBB Radio

Din cauza crizei epidemiologice generată de noul coronavirus, toți studenţii vor fi examinaţi de acasă, în regim online. Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca vor completa în prealabil a unei „Declaraţii de onestitate pentru evaluări online.”, conform  Hotărârii nr.44 al Consiliului de Administraţie a UTCN (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca) din 28 aprilie 2020. Prezenţa studenţilor la examene fără completarea acestei declarații nu este disponibilă.

Pentru finalizarea anului universitar în măsura onestă, studenţii vor completa această declaraţie care prevede următoarele:

„În calitate de student al Universității Tehnice din Cluj-Napoca mă angajez să susțin acest examen în deplină onestitate, bazându-mă pe propriile cunoștințe și abilități. Nu voi folosi alte resurse decât cele permise de către profesor și nu mă voi consulta cu alte persoane în timpul examenului. Mă angajez să respect Codul universitar al drepturilor și obligațiilor studentului din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca”

Această măsură a fost luată pentru a limita posibilitatea ca studenții să folosească metode nepotrivite de a susține examenele,  examinarea fiind online. Această declaraţie trebuie completată şi trimisă titularului de curs aferent, potrivit UTCN. Probele de evaluare aferente sesiunii din semstrul al-II-lea se vor desfăşura prin intermediul unei platforme alese de cadrul didactic titular de disciplină, relatează Mediafax. Pentru studenţii care nu au posibilitatea de a participa la examinarea online, titularul de curs poate propune alte modalitaţi tehnice ca aceştia să îşi poată finaliza studiile.

Sursa: Pexels

Laura Costin

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts