Studenții UBB își pot recupera lucrurile rămase în camerele de cămin

UBB UBB Radio

Studenții Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca își pot recupera lucrurile rămase în camerele de cămin pe care le-au ocupat până la declanșarea stării de urgență, începând cu data de 18 mai 2020, se menționează într-un comunicat publicat pe site-ul Universității.

Conform documentului, pentru evitarea aglomerației și siguranța studenților, accesul în cămine pentru recuperarea lucrurilor personale și decazare va fi permis doar studenților care se programează online pe pagina de Facebook gestionată de Consiliul Studenților din cadrul Universității Babeș-Bolyai (CSUBB). Platforma va fi deschisă timp de 5 zile (18-23 mai 2020).

De asemenea, în comunicat se precizează că numărul maxim de studenți care își vor putea elibera camerele de cămin și își vor putea recupera lucrurile personale va fi limitat la 40 pe zi. Aceștia vor fi împărțiți în două grupe de câte  20 de studenții și vor avea la dispoziție trei oare pentru strânsul obiectelor personale sub supravegherea personalului administrativ al căminelor și a studenților din comitetele de cazare. Mai mult, pe perioada decazării în cămine vor avea acces doar studenții, pe baza legitimației de student, iar accesul însoțitorilor va fi permis pentru cel mult 20 de minute, doar pentru a ajuta la scoaterea din cămin a obiectelor foarte grele. Aceeași măsură se aplică și în cazul accesului mașinilor în campusul studențesc, astfel autovehiculele vor putea sta în campus cel mult 20 de minute, doar pentru încărcarea bagajelor.

Majoritatea studenților cazați în cămine sunt de acord cu măsurile pe care UBB le-a luat în procesul eliberării camerelor de cămin și consideră că toate regulile impuse sunt pentru ai proteja. Bianca este studentă în anul I la FSPAC, în cadrul departamentului de Jurnalism și Media Digital și a declarat pentru UBB Radio că măsurile luate de administrației arată o organizare foarte bună în contextul pandemiei, chiar dacă timpul pe care fiecare student îl petrece în camera de cămin este limitat:

„Cred că măsurile luate de UBB cu privire la procesul de decazare arată o organizare foarte bună și sunt necesare în condițiile de față. O să fie complicat cu încadrarea în timp, cei drept, toți avem multe lucruri rămase în cămin, iar accesul unui însoțitor ar fi făcut lucrurile să meargă mai repede. Totuși, nu pot să spun că procedura este una exagerată, pentru că e vorba de siguranța tuturor până la urmă.”

De asemenea, Denisa, o tânără studentă la Informatică în anul I, afirmă că sistemul impus de UBB în ceea ce privește eliberarea camerelor de cămin este foarte eficient, deoarece în timpul decazării a luat contact cu foarte puțină lume, iar în acest mod s-a simțit în siguranță:

„Mie mi se pare ok sistemul, au grijă să intrăm pe rând în cameră, iar într-o zi intră doar 2 persoane. Mi se pare decent.”

Potrivit documentului menționat anterior, în momentul eliberării camerelor de cămin, studenții au obligația de a-și achita toate restanțele și de a preda bunurile primite pe inventar, iar cei care au eliberat camerele de cămin din 20 martie pot solicita restituirea sumelor achitate pentru perioada 21 martie-30 septembrie 2020.

Pe de altă parte, Consiliul de Administrație al UBB vine în sprijinul studenților care nu se pot deplasa la cămin pentru decazare. Prin urmare, studenții care nu au posibilitatea să se întoarcă în cămine pentru recuperarea lucrurilor personale pot trimite o altă persoană în baza unei împuterniciri trimise la adresa de e-mail social@ubbcluj.ro. Împuternicirea trebuie să conțină datele de identificare ale studentului, numele căminului, camera ocupată și datele de identificare ale persoanei împuternicite. Persoana împuternicită va trebui să prezinte un act de identitate pentru a avea acces în camera de cămin, reiese din comunicatul UBB.

Obiectele personale rămase în cămine vor fi împachetate și etichetate cu numărul camerei de către personalul angajat al căminelor sub supravegherea unui reprezentant CSUBB și vor fi depozitate până la data de 14 august 2020, anunță Consiliul de Administrație UBB.

Studenții UBB care au eliberat deja camerele de cămin pot solicita eliberarea camerelor de cămin online, trimițând cererea de cazare la adresa de e-mail social@ubbcluj.ro, se notează în documentul publicat pe site-ul UBB.

Pentru mai multe informații cu privire la procedurile și documentele necesare eliberării camerelor și recuperării lucrurilor rămase în căminele UBB studenții pot accesa acest link.

Sursa: News UBB

Cătălina Hui

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts