Studenții de peste 26 de ani pierd gratuitatea la transportul feroviar

Studenti

Studenții cu vârsta de peste 26 de ani nu mai beneficiază de gratuite la transportul feroviar, începând cu anul universitar 2017-2018. Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale să prezinte un raport în urma căruia a fost luată decizia ca începând cu anul universitar 2017-2018 studenţii care au vârsta de peste 26 de ani să nu mai beneficieze de transport gratuit cu trenul.

„Domnule prim-ministru, Mihai Tudose, respectiv domnule ministru, Liviu Marian Pop, egalitatea în şanse nu se regăseşte în acţiunile întreprinse, iar acest drept trebuie să existe pentru toţi studenţii înmatriculaţi la o instituţie de învăţământ superior din România indiferent de vârstă, etnie, religie, sex, an de studiu, experienţa precedentă sau alt criteriu care nu este inclus în codul şi obligaţiile studentului. (…) O minune ţine trei zile, un lucru valoros ţine o viaţă, dar un aspect populist ţine un an. România, astăzi face un pas înapoi în educaţie, România, astăzi face un pas înapoi în ceea ce înseamnă politicile educaţionale studenţeşti şi de tineret. Educaţia românească nu trebuie să fie o prioritate doar verbal exprimată, ci si faptic”

reiese dintr-un comunicat transmis de către Uniunea Naţională a Studenţilor din România.

Studenţii cer ministerului Educaţiei o explicaţie în baza căreia s-a luat această decizie, dar şi un raport al impactului bugetar.

– Mădălina-Maria Stînea / Sursa foto: adevarul.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts