Studenții de la Comunicare și PR luptă împotriva violenței de gen

Din oraş Studenti

O echipă de studente de la specializarea Comunicare și PR (Facultatea de Științe Politice, Adminsitrative și ale Comunicării, UBB) au realizat, în perioada 15-28 mai, o campanie publică de responzabilizare a viitoarelor cadre medicale în vederea oferirii sprijinului victimelor violenței de gen.

În cadrul campaniei, au fost organizate proiecții ale filmului documentar „Just because I loved you”, care conține mărturii ale victimelor violenței de gen, discuții cu doamna Carmen Motreanu, reprezentanta Asociației Atena Delphi, precum și prezentări despre rolul cadrelor medicale în identificarea și oferirea sprijinului victimelor violenței.

Campania s-a desfășurat în școlile postliceale sanitare „Sf. Bartolomeu” și „Ocrotirea” și a avut ca scop informarea viitoarelor cadre medicale privind gravitatea problemei violenței de gen și rolul pe care îl au serviciile medicale în acordarea suportului necesar victimelor violenței.

De asemenea, campania s-a bucurat de sprijinul deosebit al proiectului RESPONSE, Asociației Atena Delphi și al proiectului One Word in Schools.

Proiectul campaniei a fost conceput în cadrul cursului de Comunicare Publică, sub îndrumarea profesorului Răzvan Cherecheș.

– Sorina Noroc 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts