Studenții clujeni învingători în Statele Unite

Din oraş

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost reprezentată în anul acesta de nouă studenți, care datorită ingeniozității lor au reușit să învingă cele mai prestigioase universități din lume în cadrul concursului Seismic Design Competition.

Acesta este destinat machetelor rezistente la cutremure. În total,  au participat 35 de universități din întreaga lume printre care:  University of California, California State University, University of British Columbia.  Pe rând, echipele au fost puse să prezinte cateva aspecte legate de designul machetelor și să demonstreze eficiența și rezistența ei în fața unui posibil cutremur.

“Ne-am remarcat ca o echipă cu un proiect solid, care știe să depașsească cu orice problemă aparută. Am reușit să impresionăm juriul atât cu arhitectura clădirii cât și cu macheta realizată de noi, posterul, iar rezultatul final a reflectat munca depusă de întreaga echipa!” a precizat  Alexandru Țigăneanu, student clujean.

În urma jurizării, studenții români au obținut locul doi la concursul ce a avut loc la Boston, în Statele Unite ale Americi. Aceștia au lucrat aproximativ şase luni la construirea machetei, strict după cerinţele impuse de juriul competiţiei.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: www.digi24.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts