Studenţi din toată Europa, uniţi pentru schimbare

Educaţie Eveniment

O sută de reprezentanţi ai studenţilor din toată Europa se întâlnesc între 20 şi 23 mai la Bucureşti pentru a participa la conferinţa internaţională „Time for a New Paradigm in Education: Student Centered Learning”.

La evenimentul menit să relanseze şi să definească termenul de învățământ centrat pe student vor participa atât reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti, cât şi profesorii Bologna, premiaţi de către studenţii din România. De asemenea, printre invitaţi se numără preşedintele Uniunii Studenţilor din Europa (ESU), Ligia Deca şi Robert Santa, actual membru în Comitetul Executiv ESU.

Conferinţele vor răspunde la întrebări precum „ce fac instițuiile pentru implementarea acestui principiu? Ce putem face noi, studenții? Care sunt obstacolele?”. Sfârşitul conferinţei va consta într-o dublă lansare de publicaţii, respectiv „Cât de important este pentru Universități principiul învățământ centrat pe student” și “O retrospectivă a începutului discuțiilor pe învățământ centrat pe student și implicațiile care derivă”.

Ideea unei mişcări studenţeşti cu acoperire europeană vine în contextul în care studenţii reclamă lipsa preocupării guvernului faţă de sistemul de învăţământ superior.

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts