Muzeul de Artă din Cluj este premiant

Cultură Din oraş

„De gustibus et coloribus… O expoziţie de gusturi şi culori cu un decalog culinar de Mircea Dinescu” de Călin Stegerean este vernisajul care a adus Muzeului de Artă din Cluj una dintre cele două distincţii ale Comitetului Naţional Român ICOM.

Expus în perioada mai-august 2009, acesta a fost premiat în urma impactului puternic asupra publicului. Premiul a fost acordat de experţi în muzeologie precum Raluca Capotă (Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional), Radu Coroamă (directorul Muzeului de Istorie Naturală “Grigore Antipa”), sau Adrian Majuru (muzeograf coordonator, Muzeul Municipiului Bucureşti).

Creat în 1946, cu sediul la Paris, ICOM este o organizaţie non-guvernamentală aflată într-o relaţie formală de asociere cu UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură). Muzeul de Artă Cluj-Napoca este membru ICOM din anul 2008, fiind una dinre cele mai prestigioase instituţii muzeale cu profil artistic din România. În această perioadă, la muzeu poate fi vizitată expoziţia de fotografie “Portrete din Clujul cultural”, de Ştefan Socaciu.

Oana Moisil

Foto: www.macluj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts