Student de export

Din oraş

Centrul Cultural German Cluj-Napoca, în parteneriat cu DAAD şi Primăria Municipiului Cluj- Napoca, a invitat publicul clujean la o dezbaterea interactivă ce a avut ca subiect migraţia europeană.

Dicuţia s-a desfăşurat întru-un format special, numit “Korsakow-Show” şi a avut loc pentru prima dată la Cluj. Publicul a putut alege între mai multe clipuri şi păreri ale experţilor sau ale publicului larg. La discuţie au luat parte Prof. Istvan Horvath, sociolog la Universitatea Babes-Bolyai şi cercetator în domeniul migratiei, şi Thomas Fettback, fost primar al oraşului Biberach şi specialist în problema integrării forţei străine de muncă pe piaţa germană.

Faptul că 22% din studenţii români doresc să lucreze în Germania arată importanţa acestui subiect pentru România. În afară de bani şi şansele mai mari pentru carieră, motivele pentru care ei îşi doresc să plece în străinătate sunt şi dezvoltarea personală şi curiozitate de a descoperi o altă cultură. Dezbaterea a fost şi mai interactivă datorită persoanelor care au ales să îşi împărtăşească experienţele personale cu publicul. De asemenea, un alt subiect dezbătut a fost faptul că România ar trebui să vină cu oferte avantajoase pentru tineri pentru a-i face să revină în ţară.

Korsakow-Talk-Show este un format de dezbatere dinamic şi deschis, în cadrul căruia publicul stabileşte desfăşurarea diferitelor scurtmetraje pe tema migraţiei europene, prin vot democratic. În plus, spectatorii au posibilitatea să participe la discuţie prin diferite canale, precum SMS sau Twitter.

____________

Maren Weeger

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts