Statistici: 2,3 milioane de decese datorate accidentelor de muncă au loc în fiecare an

Accident Sănătate

muncitori-santier-locuri-de-munca-in-strainatate-in-agricultura-locuri-de-munca-in-strainatate-constructii-locuri-de-munca-in-anglia-locuri-de-munca-in-strainatate-fara-comision-locuri-de-munca-in-spania-locuri-d

Cu ocazia zilei Zilei Internaționale a Securității și Sănătății în Muncă, sărbătorită în 28 aprilie, Organizația Internațională a Muncii (OIM) a promovat prevenirea accidentelor și bolilor profesionale la nivel mondial.

OIM a anunțat, cu ocazia Zilei Internaționale a Securității și Sănătății în Muncă, faptul că, în fiecare an, aproximativ 2,3 milioane de oameni mor în accidente de muncă și vătămări profesionale. De asemenea, aproximativ 6.400 milioane de oameni mor zilnic în lume, din același motiv, iar anual peste 313 milioane de lucrători rămân cu incapacitate de muncă.

Mai exact, peste 300.000 decese se înregistrează în timpul accidentelor de muncă şi aproximativ două milioane de decese apar ca urmare a îmbolnăvirilor în muncă.

Potrivit specialiştilor, apare o nouă provocare pentru factorii de decizie, aceştia trebuind să se focalizeze pe prevenirea apariţiei bolilor profesionale şi nu numai pe prevenirea vătămărilor ca urmare a accidentelor de muncă.

“În această zi, odată cu comemorarea victimelor accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, dorim să atragem atenţia lucrătorilor şi angajatorilor că trebuie să-şi schimbe mentalitatea în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea lor în muncă. Cu precădere lucrătorii trebuie să adopte o atitudine şi un comportament preventiv, să solicite angajatorilor protecţie colectivă şi, după caz individuală, să se implice în realizarea măsurilor de prevenire şi protecţie şi să-şi însuşească, prin instruire, cele mai bune practici astfel încât să ajungă sănătoşi acasă după o zi de muncă. La rândul lor, angajatorii trebuie să fie conştienţi de obligaţiile pe care le au potrivit cerinţelor legale, de protecţie a vieţii, sănătăţii şi integrităţii lucrătorilor”,

se arată în comunicatul de presă emis de către OIM, citat de ziarul Puterea.

În România, situaţia accidentelor de muncă soldate cu decesul înregistrează un trend descendent, de la 508 în anul 2008 la 185 în 2014.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: www.rstiri.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts