Starea victimelor din #Colectiv: 95 de persoane rănite, 46 decedate

Social

image-2015-11-2-20549696-0-sibiu

UPDATE: Încă o persoană a decedat în această dimineață, numărul persoanelor care și-au pierdut viața în incendiul din Colectiv ajungând astfel la 46. Pacientul decedat astăzi a fost transferat la un spital din Israel, însă starea lui de sănătate s-a agravat, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. 

Victimele incendiului din clubul bucureștean #Colectiv se luptă în continuare pentru viețile lor, majoritatea răniților fiind internați în spitalele din Capitală. Dintre cele 97 de victime ale incendiului, potrivit Mediafax.ro, 36 se află în stare gravă și critică.

Duminică, în jurul amiezii, 21 de persoane rănite au fost transportate cu aernonave ale Inspectoratului General de Aviaţie la clinici din țări precum Olanda, Belgia, Germania, Austria și Irael. Totodată, Ministerul Sănătății a anunțat că la spitalele din București se află în continuare 95 de persoane rănite, dintre care 36 sunt în stare gravă și critică, iar 57 sunt într-o stare stabilă.

În același timp, răniții care pot suporta transferul la clinici din străinătate ar urma să fie transportate, în această seară, cu o aeronavă aparținând NATO și care, conform ministrului Apărării, Mircea Dușă, ar putea efectua deplasările într-un timp de două ori mai scurt decât aeronavele românești.

„Există un program la nivelul NATO la care şi România contribuie. Am solicitat ieri (sâmbătă-n.r.) ca azi să ne pună la dispoziţie unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Dacă cei de la Departamentul de Situaţii de Urgenţă vor să trimită răniţi, se va face mult mai repede”

a declarat acesta, pentru B1Tv, citat de Mediafax.ro.

De altfel, famila toboșarului Bogdan Enache ceruse transportul acestuia la o clinică din Franța, însă răspunsul a fost unul nefavorabil, pe motiv că tânărul nu era asigurat în sistemul de asigurări de stat românesc. Totuși, acesta a fost transportat astăzi, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, afirmând că statul va suporta cheltuielile de transport și de tratament ale acestuia, chiar dacă nu este asigurat. Din păcate, în timpul transportului, Bogdan a intrat în stoc cardiorespirator, iar medicii au decis să se întoarcă la Spitalul de Arși din Capitală. Timp de 70 de minute, aceștia au încercat să-l resusciteze, în zadar însă, pentru că inima tânărului a încetat să mai bată în aceastî seară.

Astfel, la această oră (20.15), numărul persoanelor decedate în urma incendiului a crescut la 45.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: Hotnews

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts