Bilanțul tragic al incendiului din #Colectiv a ajuns la 55 de decese

Eveniment Sănătate

smurd

UPDATE: Numărul celor care au murit în incendiul din Colectiv a ajuns la 53 de persoane. Un bărbat și o femeie, internați la spitalul Floreasca, au decedat noaptea trecută, marți, 11 noiembrie. Cu căteva ore înaintea lor, a murit și Alex Pascu, basistul trupei Goodbay to Gravity. Acesta nu a mai apucat să fie tratat de medicii din Franța; a murit imediat după ce a aterizat pe aeroport. Medicii l-au resuscitat timp de 45 de minute, potrivit digi24.ro, însă fără niciun rezultat. 

UPDATE: Alte doua victime ale incendiului au decedat, în ultimele 12 ore, internate la spitalele din străinatate. Bilanțul incendiului din #Colectiv este, din păcate, într-o continuă creştere, ridicându-se acum la 50 de morți.

UPDATE: Un alt fotograf aflat în Club #Colectiv în ziua incendiului a decedat, în dimineața zilei de luni, 10 noiembrie, la Spitalul din Birmingham, unde fusese transferat. Astfel, bilanțul tragic a crescut acum la 48 de decese.

UPDATE: O altă victimă a incendiului din #Colectiv a decedat în această seară. Este vorba despre pacientul aflat într-o stare foarte gravă, care fusese internat la Spitalul de Arşi din Capitală. Bilanțul: 47 de decese.

UPDATE: O altă victimă a incendiului din #Colectiv a decedat în această dimineață. Este vorba despre fotograful PRO TV, Teodora Maftei, care fusese trimisă sâmbătă în Israel, cu arsuri deosebit de grave, inclusiv arsuri de căi aeriene. Astfel, bilanțul tragic se ridică la 46 de decese. 

UPDATE: Toboșarul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a decedat în această seară, în timpul transportului spre un spital din Elveția. Acesta a intrat în stop cardiorespirator, aflându-se în aeronava care urma să-l transporte spre spitalul elvețian unde urma să continue tratamentul. Medicii au decis întoarcerea de urgență în București, unde au încercat timp de 70 de minute resuscitarea acestuia, însă eforturile s-au dovedit a fi în zadar. Astfel, bilanțul tragicului incendiu de vineri, 30 octombrie, a ajuns la 45 de persoane decedate.

UPDATE: Alte trei persoane au pierdut lupta cu viața. Duminică dimineață au murit un cetățean turc și o tânără care lucra în Colectiv, în seara izbucnirii incendiului. Ambii erau internați la spitalul Floreasca. La câteva ore distanță, la Spitalul de Arși, a mai murit un tânăr. Prin urmare, numărul deceselor din clubul bucureștean a ajuns la 44 de persoane, alte 50 fiind în continuare în stare critică, anunță digi24.ro.

UPDATE: În această seară, alte două persoane au decedat, una dintre ele la Spitalul de Arși iar cealaltă la Spitalul Bagdasar din Capitală. Astfel, bilanțul tragic al incendiului a crescut, ajungând la 41 de persoane decedate.

UPDATE: În urmă cu puțin timp, un alt pacient internat la Spitalul de Arși din Capitală a decedat, bilanțul fiind acum de 39 de morți.

UPDATE: Un alt pacient internat la unul dintre spitalele din București a decedat astăzi, după ce alți doi, care urmau să fie transportați la un spital din Olanda, au decedat pe drum, iar alți trei la spitalele din București. Bilanțul tragic: 38 de decese.

Numărul răniților decedați în urma incendiului din Club Colectiv București a ajuns la 37, anunță Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății. 

Opt pacienți răniți în incendiu au fost transportați, sâmbătă, în Olanda, însă doi dintre aceștia au decedat, unul în drum spre spital și celălalt la spitalul din Rotterdam. Alte trei persoane rănite au decedat la spitalele din București, două de la Spitalul de Arși și una la Spitalul Universitar.

Bărbatul decedat la Spitalul Universitar avea arsuri grave pe toată suprafața corpului, pentru că în momentul incendiului, spune managerul Spitalului Universitar de Urgență din București, s-a aruncat peste soția sa pentru a o salva. Femeia, care a fost detubată recent, a fost adusă la spital în stare gravă, iar soțul acesteia fusese în stare critică în momentul internării.

Alte două persoane, internat la Spitalul de Arși, au decedat, din cauza arsurilor grave pe aproximativ 50% din suprafața corpului, precum și ale arsurilor de căi respiratorii, anunță Raed Arafat. Cele două persoane erau internate la secția de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri a Spitalului de Arși.

Astfel, bilanțul tragic al incendiului din #Colectiv a ajuns la 37 de decese, iar mai bine de 100 de persoane se află, în continuare, internate în spitalele din București.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: Nova TV

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts