Spectacolul ”Requiem Parastas” la Opera Națională Română din Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

IMG_0520

În Duminica Luminației, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca au fost comemorați cei care au slujit arta și teatrul liric clujean, în cadrul spectacolului extraordinar „Requiem Parastas”. O capodoperă lirică, „Requiem” este recunoscut ca fiind un omagiu adus celor care astăzi nu mai sunt printre noi.

Spectacolul a început cu un moment de reculegere pentru cei care au sfârșit tragic în urma exploziei din clubul Colectiv din București. La intrarea in sală s-au oferit luminițe mici, care mai apoi au fost aprinse în memoria celor care nu mai sunt printre noi.

IMG_0495

Seara a fost completată de o distribuție de înaltă ținută: soprana Irina Săndulescu Bălan, mezzosoprana Sorana Negrea (invitată), tenorul Cristian Mogoșan, basul Cristian Hodrea și dirijorul Gabriel Bebeșelea, sub bagheta căruia se vor afla Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

IMG_0499

Spectatorii au fost încântați de prestația distribuției Operei Române din Cluj.

 ,,Ideea este extraordinară, e un efort din partea municipalității și a Operei pentru a face un asemenea spectacol”

 De asemenea în cadrul acestui eveniment deosebit s-au colectat donații, care vor fi oferite pentru construcția Catedralei Martirilor și Mãrturisitorilor Secolului XX, din Piața Cipariu.

IMG_0504

– Cristina Bejan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts