Spania în semifinale

Sport UBB Radio

Spania a câştigat meciul contra selecţionatei Paraguay-ului, cu scorul de 0-1, într-un meci din sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud şi s-a calificat în semifinalele competiţiei.

Ambele echipe au fost prudente pe parcursul primei reprize, singura ocazie mai importantă venind abia în minutul 41, când Valdes a înscris pentru Paraguay, dar golul a fost anuluat pe motiv de offside.

În cea de-a doua repriză, Spania a început să atace mai mult, dar cei care au obţinut un penalty sunt paraguayenii, dupa o tragere de tricou la Cardoso. Acelaşi Cardoso a executat, dar Casillas a fost la post şi a respins, păstrând scorul alb. În faza imediat următoare, a fost rândul Spaniei să obţină un penalty, după un fault în careu asupra lui Villa. Xavi Alonso a transformat în primă fază, dar lovitura de la 11 metri s-a repetat pe motiv că mai mulţi spanioli au întrat în careu. Portarul paraguayan, Villar, a ghicit colţul şi scorul a rămas 0-0.

 Această succesiune de faze la cele două porţi a sunat trezirea, ambele echipe atacând mai mult. Normal, au apărut şi ocaziile, dar cei care au reuşit să concretizeze pe tabelă au fost spaniolii, prin Villa, în minutul 83.

 Echipa lui Del Bosque va întâlni în semfinalele Campionatului Sud-african reprezentativa Germaniei, pe 7 iulie.

Mihaela Cora

foto:prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts