Sorin Apostu rămâne în arest

Din oraş

Primarul municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu rămâne în arest, după ce judecătorii de la  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins recursul primarului împotriva hotărâri  Curţii de Apel Cluj, care a emis un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele său.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul recursului înaintat de omul de afaceri Călin Stoia care este judecat în acelaşi dosar sub acuzaţia de dare de mită.

Edilul Clujului, Sorin Apostu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată, ca urmare a solicitării procurorilor DNA. De asemenea, el a fost exclus din Partidul Democrat Liberal, unde deţinea funcţia de preşedinte al organizaţiei Cluj-Napoca.

Motivele aresării primarului Sorin Apostu sunt numeroase însă principalul este faptul că împreună cu Călin Mihai Stoia, directorul Brantner România ar fi urmat să pregătească noi infracţiuni. De asemenea se pare că primarul ar fi vrut să distrugă anumite probe din dosar. Magistraţii au ales să motiveze împreună arestarea celor doi datorită faptului că directorul Brantner România este arestat şi el pentru că i-ar fi dat mită 45.000 de euro.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts