Sora premierului Victor Ponta audiată la DNA Ploiești

Infracțiuni

sora_lui_ponta_89390800

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herțanu, este audiată la DNA Ploiești în calitate de martor în dosarul în care este arestat preventive soțul său, Iulian Herțanu, sub acuzația de fraudă, informează Mediafax.

Procurorii susțin că prejudiciul în acest dosar este de peste 7 milioane de lei, banii europeni alocați pentru lucrările de extindere a canalizării din orașul Cmarnic fiind utilizați în alte scopuri.

“Scopul grupului infracţional astfel format şi sprijinit a fost atins, urmărirea penală făcută până la acest moment relevând: deturnarea din cadrul proiectului şi însuşirea în interes propriu, de către membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei (bani ridicaţi în numerar din conturi ale persoanelor juridice şi fizice, reprezentând 54% din totalul sumelor care au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineering Group, către «partenerii» la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări), sustragerea de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 de lei ( din care 1.509.176 lei reprezentând TVA şi 1.006.117 de lei reprezentând impozit pe profit)”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii vor să alfe mai multe detalii legate de acest dosar de la Alexandra Herțanu, deoarece ea este cea care conduce firma de contabilitate unde s-au înregistrat documente, acte care justifică banii cheltuiți în proiectul vizat.

– Larisa Antal / Sursa fotografiei: România TV

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts