Simona Halep, revenire spectaculoasă în meciul maraton pentru semifinale

Sport

Halep s-a calificat în semifinalele Indian Wells după ce s-a impus în 3 seturi, scor 6-4, 6-7 (5), 6-3, împotriva croatei Petra Martic (locul 51 WTA). Adversara ei din semifinale va fi învingătoarea partidei dintre Karolina Pliskova (locul 5 WTA) și Naomi Osaka (locul 44 WTA).

Numărul 1 WTA a început bine meciul, reușind break-ul în primul game al lui Martic, game care s-a dovedit decisiv, Halep reușind să păstreze avantajul până la sfârșitul setului pe care l-a câștigat cu scorul de 6-4.

Al doilea set a fost abordat într-o manieră mai agresivă de către Martic, care reușise să conducă jocul și să se distanțeze la 5-2. Jucătoarea noastră a reușit să facă 3 game-uri impresionante și să egaleze la 5 ca mai apoi să împingă setul 2 în tie-break. La scorul de 5-5 în tie-break, o alegere nu tocmai inspirată a Simonei i-a dat șansa lui Martic să trimită jocul în setul decisiv, iar aceasta nu o ratează.

Setul decisiv a avut și el răsturnări de situație, poate și ajutat de vântul puternic care le-a incomodat pe jucătoare pe tot parcusul meciului. În timpul setului decisiv, Halep a avut nevoie de 2 interveții ale antrenorului său, Darren Cahill, ea fiind condusă cu 3-1. Din nou, intervenția australianului și-a pus amprenta asupra jocului său, Halep câștigând următoarele 5 game-uri și reușind să inchidă setul la 6-3 cu un joc agresiv și cu o atitudine de campioană.

– Andrei Căpitanu / Sursa fotografiei: BNP Paribas Open Twitter

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts