Share&Trade Bazaar în centrul Clujului

UBB Radio

P1130828

Ediția a XIV-a a Saptămânii Naționale a Voluntariatului s-a desfășurat în perioada 11-17 mai la Cluj-Napoca. Aceasta a venit cu o serie de evenimente și locații noi menite sa mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntari cu scopul de a contribui la dezvoltarea comunităţii.

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în cadrul proiectelor Year of the Youth Invasion şi EUROPEAN volunteers în YOUTH CAPITAL a adunat sute de tineri în diverse locaţii pe parcursul întregii săptămâni. Săptămâna voluntariatului a început luni în pub-ul La Cizmărie, în cadrul căruia au existat conversaţii pe teme legate de promovarea diversității culturale în limba letonă, italiană, spaniolă, daneză, germană şi rusă. Marţi a avut loc o acţiune de igienizare a parcului Aurel Vlaicu (zona Expo Transilvania). Activitatea a urmărit curățarea zonei, repararea gardului și amplasarea semnelor de avertizare cu privire la menținerea spațiului curat. De asemenea, voluntarii în colaborare cu Centrul de Ajutor Social Cluj-Napoca, au oferit o masă caldă pentru persoanele cu dificultăţi economice.

Vineri începând cu ora 15, în Parcul Central Simion Bărnuțiu, a avut loc ediţia a 27-a a evenimentului Share&Trade Bazaar. Cu toate că ediţiile din urmă s-au desfăşurat în cadrul L’Atelier Café, clujenii s-au bucurat de vreme şi au venit în parc pentru a interacţiona şi pentru a face schimb de diverse obiecte, întrucât banii nu şi-au avut locul.

“Bazarul cu lucruri gratis a început în Braşov, prin iniţiativa lui Cristi Mosora. Acesta deţine un site, lucrurigratis.ro, prin intermediul căruia lumea oferă lucruri pe care nu le mai folosesc şi îşi pot lua altele la schimb, astfel s-au dat peste 30.000 de lucruri în ultimul an.” a precizat Cristina Boldizsar, organizator în cadrul evenimentului.

Cei care care au ratat această ediţie pot participa şi la următoarele, acțiunea desfășurându-se în fiecare lună. Întrebată cum a ajuns această idee să aibă succes în rândul clujenilor Cristina Boldizsar ne-a declarat “Ne-am dat seama că lipsesc astfel de mişcări în mediul real, în off-line. În 2013 am început să organizăm astfel de evenimente în Cluj-Napoca, chiar dacă multă lume nu a realizat că îşi pot lua lucruri gratis. Avem mulţi clujeni care donează, iar lucrurile care rămân în cadrul târgului sunt oferite mai departe oamenilor cu dificultăţi economice prin diverse asociaţii.”

Săptămâna voluntariatului continuă duminică, 17 mai începând cu ora 10 în Parcul Central, unde copiii sunt invitaţi la o vânătoare de comori cu tematică interculturală. În cadrul acesteia cei mici pot să înveţe lucruri noi despre diferite ţări într-un mod interactiv. Voluntarii din cadrul SNV vor încheia activităţile printr-o petrecere de recunoaştere a meritelor, locaţia va fi anunţată prin intermediul invitaţiilor.

P1130829 P1130847 P1130835

Gabriela Barariu/ Sursa Fotografiei: Gabriela Barariu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts