Sfaturi de la Cosmin Stan pentru tinerii jurnalişti

Eveniment

“Se poate să fii jurnalist dacă asta îţi doreşti cu adevărat şi trebuie mai întâi de toate să faci această meserie cu pasiune”.

Studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării au avut ocazia de a purta un dialog cu jurnalistul Cosmin Stan şi de a afla de la el mai multe lucruri despre această meserie precum şi câteva sfaturi utile despre ce înseamnă să fii jurnalist în zilele noastre.

Principaul mesaj al jurnalistului prezent printre studenţi a fost acela că prin muncă, pasiune şi experienţă poţi obţine ceea ce îţi doreşti. „Se poate! Se poate să fii jurnalist, se poate să faci performanţă in jurnalism chiar dacă nu eşti din Bucureşti”.

Din experienţa lui, Cosmin Stan a mărturisit că să fii jurnalist nu este un lucru uşor deoarece intervin multe obstacole şi multă presiune. De asemenea, a afirmat că Facultatea de Jurnalism îi ajută pe tinerii care vor să urmeze această carieră, dar totodată experienţa este foarte importantă.

“Orice experienţă pe care o ai în viaţă nu poate decât să îţi facă numai bine, indiferent dacă e o experienţă pe care o consideri proastă în momentul respectiv, ulterior o să constaţi că te ajută”, a mai adăugat jurnalistul.

În cele din urmă a afirmat că este foarte important să învăţăm să avem răbdare, să facem compromisuri şi să fim noi înşine, iar „orice experienţă care te scoate din rutina de zi cu zi este binevenită. Asta depinde de tine: tu accepţi sau nu accepţi să ţi se întâmple ceva. Decizia stă în mâinile tale”.

Tot de la el am aflat că printre principiile importante în această meserie sunt sinceritatea şi modestia iar “orice fac să nu îmi fie ruşine după aceea, să nu regret nimic din ceea ce am făcut în viaţa de jurnalist”. De asemenea, a mai mărturisit că sinceritatea cu publicul este absolut necesară şi foarte importantă. „Nu poţi să minţi telespectatorul, trebuie să fii cinstit cu cel căruia te adresezi”.

 [flagallery gid=78 name=Gallery]

_____________________

Victoria Nicoleta Algeorge

Foto: Alexandra Oniţa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts