Serviciul de Informaţii Externe își prezintă activitatea studenților [Foto/Audio]

Eveniment UBB

O prezentare a activităţii Serviciului de Informaţii Externe (SIE) precum şi a oportunităţilor de angajare a fost susţinută astăzi la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Serviciul de Informaţii Externe este instituţia de stat specializată în domeniul informaţiilor externe privind siguranţa naţională, apărarea României şi a intereselor sale.

Prezentarea în faţa studenţilor a fost susţinută de către Octavian Bundiţă,director al departamentului de resurse umane. Acesta a vorbit despre posibilitatea studenţilor de a face carieră în SIE, precum şi despre etapele pe care cei interesaţi trebuie să le urmeze.

Orice absolvent de masterat poate aplica pentru acest serviciu prin completarea unui formulat pe site-ul wwww.sie.ro, iar cei selectaţi vor  trece prin anumite teste timp de 6 luni. Acest serviciu mai solicită şi un test psihologic, dar şi o stare de sănătate bună.

„Este important de precizat faptul că Serviciul de Informaţii Externe este o instituţie militară, dar nu ca zonă. Este o instituţie militară şi ca urmare ofiţerii, şi pentru că veţi deveni ofiţeri, trebuie să respecte statutul cadrelor militare, implicit prin respectarea acestui statut apar nişte drepturi şi nişte restrângeri ale unor drepturi. Unele dintre restrângerile drepturior  prevăzute în statutul cadrelor militare ar fi interdicţia de a face parte din organizaţii interzise de lege, de a nu face parte din partide politice, odată cu finalizarea încadrării se va renunţa la orice activitate în vreun partid sau sindicat. De asemenea nu este permisă administrarea unor afaceri private, deci nu poţi fi asociat majoritar, administrator în firme şi nici nu trebuie să aveţi antecedente penale. Odată intrat în cadrul Serviciului de Informaţii Externe veţi avea două cărţi de vizită, una de la serviciu, profesională care se lasă la ieşirea din instituţie şi este o carte de vizită poveste care, practic vă va legitima cu o altă activitate.” a explicat Octavian Bundiţă.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2012/03/sie.mp3|titles=sie]

 [flagallery gid=26 name=”Gallery”]

______________

Mădălina Gorschi

Comments :1

  • UBB

    Pe Marga cand il dati afara?

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts