Serile filmului gay la Cluj

Cultură Din oraş

serile-filmului-gayCea de-a 6-a ediţie a Festivalului „Serile Filmului Gay” a început ieri la Cluj şi va dura pe parcursul unei săptămâni. În deschiderea oficială care a avut loc la Casa Tranzit a fost prezentat filmul „Trip”.

„Noi spunem atât: filme, doar artă, ca să ne cunoşti mai bine, pentru că ne-am propus ca ceilalţi să ne cunoască aşa cum suntem şi să-şi dea seama, într-un final, că nu diferim cu absolut nimic faţă de ei! Nu promovăduim homosexualitatea, ci toleranţa, iubirea, dragostea”, ne-a destăinuit organizatorul Festivalului, Lucian Dunăreanu.

Tot Lucian Dunăreanu a afirmat că din cauza crizei şi lipsei unui buget consistent nu vor fi invitaţi de marcă, totuşi, printre cei care vor fi prezenţi se numără organizaţiile „ACCEPT” şi „PSI ROMÂNIA”, ultima fiind şi cea care a finanţat Festivalul.

Pe lângă proiecţiile filmelor care vor fi rulate la Casa Tranzit, festivalul va mai cuprinde şi workshopuri, dezbateri, expoziţii, spectacol de teatru şi intr-un final Gala premiilor Gay din România, iar intrarea va fi liberă.

Mihaela Ursan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts