Seria înfrângerilor continuă pentru Universitatea Cluj, după ce a pierdut meciul împotriva Mioveniului scor 1 la 2 și a fost scoasă în afara podiumului

Sport

Ardelenii erau văzuți ca favoriți, dar jocul lor a lăsat de dorit atât în atac, cât și în apărare. Oaspeții au mizat pe contraatac și s-au baricadat cu toată echipa în prima jumătate încă de la începutul confruntării, lăsându-le pe gazde să aibă inițiativa. Încă din minutul 20, Bogdan Lobonț a fost nevoit să facă prima schimbare pentru că Tiberiu Căpușă s-a accidentat după o intervenție a lui Mihai Vintilă, Tudor Telcean debutând în Liga a doua. Mai mult, antrenorul clujenilor a fost un car de nervi pe margine, încercând să organizeze jocul elevilor săi care nu reușeau să lege pasele în drumul spre poarta Mioveniului.  De  altfel, antrenorul Universității a reușit un stop pe piept de pe marginea terenului, care  a stârnit aplauzele fanilor.

În minutul 30, Axente trece de portar în careu, însă intră în unghi în dreapta, ajunge se centreze pentru Gavra, însă Beţa pune capul şi respinge în corner.  Portarul Croitoru rămăsese în spate. În minutul 38, oaspeții puteau da lovitura prin Măzărache care a trecut spectaculos de apărarea clujenilor, dar portarul studenților, Dur-Bozoancă, a reușit să respingă șutul acestuia. Imediat la faza următoare, ,,șepcile roșii” au irosit o șansă foarte bună prin Gavra care a reluat un șut peste poarta Miovenului din careul mic, după ce a reușit să  dribleze portarul. În prelungirile primei reprize, Sepsi a expediat un șut slab spre poarta oaspeților, care a fost reținut fără probleme de Croitoru.

În repriza a doua, clujenii au ratat o șansă foarte bună după ce  Gavra a  reluat pe spate din faţa careului mic, însă a  trimis destul de departe peste poartă, în minutul 59. Denis Hordouan a fost introdus în locul lui Norbert Janos, care a părăsit terenul accidentat. În minutul 67, Mioveni deschide scorul printr-un șut de la 25 de metri la colțul lung expediat de Ionuț Rădescu. 3 minute mai târziu, Croitoru a respins șutul lui Florescu, iar asediul la poarta Mioveniului a continuat, dar fără efect pe tabelă. Tot oaspeții au dat lovitura în minutul 78, când Ayza a scapat singur pe contraatac, a pătruns în careu şi a fost luat de  Dur Bozoancă. Arbitrul a dat penalty şi cartonaş roşu pentru portar. Fanii Universității au început să ceară demisia lui Lobonț. Jucătorii săi s-au revanșat în fața lor, marcând golul de onoare în minutul 90 prin lovitura de cap a lui Gavra.

În urma acestui rezultat, Universitatea a căzut pe locul cinci, fiind la 3 puncte de locul 2 și la 7 puncte de lider. Următoarea etapă clujenii vor juca în deplasare, cu Daco-Getica Bucureşti, echipă care se luptă pentru a rămâne în eșalonul secund.

– Material realizat de Cristian Lungu / Sursa fotografiei: Alexandru Nistor

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts