AUDIO | Studenții din Australia ar putea risca ani de închisoare pentru fraudarea lucrărilor

Educaţie

Ministrul Educației din Australia, Dan Tehan, a propus recent într-un proiect de lege sancțiuni drastice pentru studenții care încalcă normele de redactare a lucrărilor academice. Astfel că, cei care trișează pentru a-și duce la bun sfârșit lucrările ar putea risca amenzi de sute de mii de dolari sau chiar 2 ani de închisoare.

Propunerea vine în urma numărului îngrijorător, aflat în creștere, a cazurilor de studenți care apelează la servicii online contra cost pentru a scăpa de grija redactării lucrărilor.

“Nu este corect ca studenții care fac munca singuri, care studiază din greu, să se confrunte cu concurența din partea celor care folosesc servicii online de fraudare”, a declarat Dan Tehan.

Dacă proiectul va fi aprobat, nu doar studenții vor suferi aceste sancțiuni. Legea prevede amenzi usturătoare și ani de închisoare și pentru cei care îi ajută pe studenți în redactarea lucrărilor.

Acest fenomen este cunoscut și în România, astfel existând mai multe site-uri care oferă servicii de redactare a diferitelor tipuri de lucrări academice. “Scapă de grija licenței!” este doar un exemplu de mesaj prin care ești întâmpinat de către acești “salvatori”. Sumele cerute pentru astfel de servicii diferă în funcție de tipul de lucrare de care studentul are nevoie, de complexitate sau chiar de preferințele profesorilor care solicită acea lucrare studentului pentru că asta poate face redactarea mai dificilă.

În momentul de față, în România, printre sancțiunile pentru astfel de abateri se numără: refacerea completă a respectivei lucrări, picarea respectivului curs și reluarea acestuia în anul următor, iar, în caz extrem, exmatricularea.

– Text realizat de Alex Barteș / Fișier audio realizat de Anamaria Magopeț și Georgiana Iuzic

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts