Seminarii locale de acesare a fondurilor UE

Eveniment UBB Radio

Seminarii locale de acesare a fondurilor UESeminarii locale destinate informării reprezentanţilor microîntreprinderilor cu privire la oportunitatea de investiţii oferită prin Programul Operaţional Regional (POR) vor fi organizate de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în judeţul Cluj.

Seminariile vor începe luni, 15 februarie la Turda şi Câmpia Turzii, şi vor continua marţi la Dej şi vineri la Huedin.

“În perioada noiembrie 2009-ianuarie 2010, de la relansarea ghidului pentru microîntreprinderi, au fost depuse 99 proiecte, dintre care majoritatea covârşitoare sunt depuse de către firmele din municipiile reşedinţă de judeţ. Astfel, ADR Nord-Vest a considerat necesară organizarea de evenimente pentru microîntreprinderile din oraşele şi municipiile mai mici, pentru asigurarea accesului egal la informaţiile privind finanţările prin Programul Operaţional Regional.”, susţine Andreea Atanasiu, expert comunicare, informare şi promovare POR.

Prin domeniul major de intervenţie 4.3 “Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”, Uniunea europeană finanţează cu până la 200.000 Euro valoare nerambursabilă, investiţiile în echipamente şi construcţii pentru firmele cu maxim 9 angajaţi localizate în mediul urban.

Astfel de seminarii locale de informare urmează să fie organizate şi în restul judeţelor regiunii Nord-Vest.

Mara Rusu

Foto: europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts