Şeful SRI este şi scriitor

Din oraş Eveniment

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Cristian Maior, şi-a lansat, astăzi, cartea cu titlul “Noul lider. Regândirea politicii de apărare a României în sec. XXI”. Evenimentul a avut loc în cadrul târgului de carte “Gaudeamus”, sub egida editurii RAO.

Preşedintele de onoare al acestui târg, Ovidiu Pecican, caracterizează lucrarea lui Maior  ca “o carte bine facută” şi argumentată.

Un alt invitat al acestui eveniment, a fost profesorul universitar, Vasile Dâncu, care afirmă despre volum că este “primul tratat din istoria geopoliticii româneşti, un tratat care fundamentează o nouă filosofie privind securitatea naţională”.

Intrebat la ce s-a gândit, ca şi autor, în momentul în care  a scris cartea, Maior a răspuns: “M-am gândit că e foarte bine să înţelegem că inteligenţa poate fi un factor care să ne propulseze interesele naţionale mai bine şi mai eficient în lume.”

In cealaltă extremă, ca şi şef al SRI, Maior o consideră “o carte care ar avea nevoie de un volum 2 mai explicit, dar având în vedere anumite constrângeri şi reţineri, o să vină şi acel volum 2 poate mai interesant din punct de vedere al detaliului.”

Simona Sauca

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts