Curaţenie de primavară în Gradina Botanică

Din oraş Educaţie
Tinerii voluntari care au contribuit la curăţenie au fost recompensaţi cu mâncare şi băuturăProiectul “Curăţenia de Primăvara” derulat în Grădina Botanică din Cluj-Napoca a reunit la cea de-a treia ediţie  60 de voluntari şi a avut ca obiective implicarea studenţiilor şi a liceenilor în conservarea naturii şi întărirea legăturii dintre comunitate si spaţiu verde.
Evenimentul a fost realizat la iniţativa organizaţiei nonguvernamentale Team Work formată din 100 de membri tineri ce şi-au propus să promoveze în rândul studenţilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă.
Directorul Grădinii Botanice “Alexandru Borza” din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Prof.univ.dr. Vasile Cristea, ne-a declarat că iniţiativa acestui eveniment a venit din partea organizaţieiTEAM WORK şi a avut ca scop participarea tinerilor la ecologizarea naturii. De asemenea, acordul de parteneriat făcut cu această organizaţie constă în oferirea unor facilităţi de vizitare a grădinii în schimbul a două zile de muncă voluntară, timp în care tinerii au ocazia să se implice în conservarea naturii.

Voluntarilor le-au fost oferite unelte, băuturi răcoritoare şi prânzul, toate asigurate de asociaţia Team Work.

Tinerii participanţi au desfăşurat, sub supravegherea personalului Grădinii şi a membrilor Team Work, activităţi precum: adunarea frunzelor moarte, strângerea gunoaielor, tăierea uscăturilor sau măturarea aleilor.

“Curăţenia de Primăvara” a avut ca scop principal promovarea Grădinii Botanice drept spaţiu social şi educaţional.

Ioana Balea

Foto: Elena Bulea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts