Șeful Societății Române de Microbiologie: Deschiderea teraselor într-o formă reglementată este mai bună decât o situație nereglementată care crește riscul infectării

Sănătate UBB Radio

Șeful Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, spune că și-a schimbat părerea cu privire la redeschiderea teraselor după ce a observat grupuri mari de oameni socializând în stradă, fără a păstra distanța, potrivit Digi24.

„Dacă ar fi să privim lucrurile din altă perspectivă, o terasă nu este doar un simplu loc unde mergi să mănânci sau să bei ceva. Terasa este un loc care face parte din viața socială a fiecăruia dintre noi. Mai bine ar fi să avem o situație pe terase reglementată, decât o situație nereglementată. Într-adevăr acest lucru nu exclude riscul de transmitere, dar îl poate diminua”, a spus Rafila.

Acesta consideră că oamenii au nevoie de o viață socială apropiată de normal:

„Unele terase se vor deschide, altele nu, pentru că nu vor putea să respecte reglementările, dar asta nu înseamnă că măsurile trebuie să fie absurde, ci trebuie să fie suficiente pentru a reduce riscul infectării”, a mai adăugat Rafila.

Alexandru Rafila ne avertizează că situația din următoarele săptămâni depinde de numărul de persoane care circulă pe stradă, mai scrie Digi24.

„Este nevoie de foarte mult echilibru, iar cine ia decizia trebuie să o ia în cunoștință de cauză și să și-o asume, iar noi la rândul nostru venim în ajutor dacă ni se cere punctul de vedere. Dacă ni se cere acest lucru, să nu se țină cont într-un mod selectiv, adică dacă punctul de vedere vine în concordanță cu dorința cuiva, să fie bun, iar dacă este fundamentat științific, să nu poată fi luat în considerare”, a spus Șeful Societății Române de Microbiologie.

Sursa: Inquam Photos/Ilona Andrei

Raluca Draia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts