Premierul României: „Sezonul estival va fi reglementat după data de 1 iunie”

Administraţie UBB Radio

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Vama Albița, că după 1 iunie va fi reglementată activitatea sectorului turismului și că intenția Guvernului este de a deschide sezonul estival, potrivit Mediafax.

„În ceea ce privește sezonul estival, sigur că probabil că după data de 1 iunie vom reglementa acest sector. Intenția noastră, sigur, în msura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenția noastră este ca, în condiții foarte bine reglementate, să permitem sezonul turistic estival” a spus Ludovic Orban.

Premierul României a mai amintit și faptul că hotelurile sunt deschise începând cu data de 15 mai, iar singura restricție privește restaurantele hotelurilor care sunt în continuare închise.

 În ceea ce privește călătoritul în afara țării, încă nu există o dată oficială pentru reglementarea turismului la nivel internațional.

„Toată lumea își dorește o redeschidere cât mai rapidă, într-un mod cât se poate de unitar, atât ca măsuri de siguranță sanitară, cât și ca norme de operare sau, eventual, ca date de redeschidere. Cred că este esențial să avem o viziune cât se poate de apropiată și comună. Acest lucru va oferi încredere călătorului internațional, care va ști că indiferent de destinație va beneficia de aceleași condiții de siguranță sanitară. Totuși, sunt de părere că ne putem gândi cu adevărat la turism internațional în lunile iunie-iulie”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, potrivit unui comunicat de presă.

Sursa: Guvernul României

Rareș Florea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts