Şeful Poliţiei Capitalei schimbat din funcţie în urma atacului armat de la coaforul Perla

Administraţie Eveniment

Viorel Vasile, şeful Poliţiei Capitalei a fost schimbat astăzi de la conducerea Poliţiei Capitalei ca urmare a anchetei privind atacul armat de la coaforul din Dorobanţi. Demiterea a fost făcută prin ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

Interimatul în această funcţie va fi asigurat de Gheorghe Dumitru, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei. Înainte să fie numit adjunct al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Gheorghe Dumitru a fost director al Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe toxice, în cadrul IGPR.

Poliţiştii de la Secţia 14 sunt cercetaţi disciplinar deoarece nu ar fi soluţionat la timp plângerea făcută de soţia lui Gheorghe Vlădan.

În data de 1 martie, soţia agresorului care a decedat în urma atacului a făcut o plângere împotriva soţului său, motivul fiind acela că el deţinea armă de foc, însă nu s-a urgentat soluţionarea reclamaţiei, au declarat surse judiciare, potrivit Mediafax. Tot atunci, femeia l-a reclamat pe soţul său la Secţia 14 Poliţie, pentru comportament agresiv. De asemenea, Gheorghe Vlădan a fost reclamat de mai multe ori de vecini, el fiind cunoscut ca un bărbat recalcitrant, ceea ce ar fi impus o verificare mai atentă a cazului din partea autorităţilor.

Autorului atacului armat din Bucureşti a fost arestat preventiv, marţi seară, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor calificat şi deosebit de grav şi de tentativă la această faptă. Acesta a tras 11 gloanţe cu un pistol pe care îl deţinea, iar în urma atacului două persoane şi-au pierdut viaţa iar alţi şase oameni au fost răniţi.

____________

Oana Alexa

Foto: www.b.politiaromana.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts