Sebastian Vettel câștigă Marele Premiu din principat

Sport

După ce ambii piloți de la Ferrari au dominat calificările, azi în cursa de la Monaco germanul Sebastian Vettel si finlandezul Kimi Raikönen au reușit să ocupe din nou primele două locuri iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de australianul Daniel Riccardo.

Startul cursei de la Monte Carlo a fost una lipsită de incidente grave, imediat după prima tură parcursă primul care a intrat la standuri a fost britanicul Janson Button urmat de Pascal Wehrlein, ambii piloți schimbându-și strategia imediat după start.

Prima jumătate a cursei din Monaco a fost condusă de pilotul celor de la Ferrari, Kimi Raikönen, acesta fiind urmat de coechipierul său Sebastian Vettel.

Pentru ultima treaptă a podiumului s-au bătut Valteri Bottas și Daniel Riccardo, cel din urmă a reușit până la urmă să-i ia fața pilotului de la Mercedes.

N-a avut viață ușoară nici triplul campion Lewis Hamilton. Britanicul a luat startul abia de pe locul al 14-a iar în cele din urmă a reușit să termine pe locul șapte.

Safety Carul nu a lipsit nici de data asta de pe circuit, în turul al 62-a după ce Button l-a atins pe Wehrlein cu roata stâga-față, pilotul celor de la Sauber a ajuns în glisierele de protecție, în cele din urmă ambii piloți au fost nevoiți să abandoneze.

Următoarea cursă va avea loc în Canada la Montreal peste două săptămâni, pe un circuit vechi care de-alungul anilor a adus spectacol și foarte multe depășiri spre bucuria publicului de la Montreal.

– Kató Ákos / Sursa fotografiei: Sutton images

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts