Se suspendă depunerea de proiecte pentru finanţarea serviciilor turistice prin fonduri europene

UBB Radio UE

Se suspendă depunerea de proiecte pentru finanţarea serviciilor turistice prin fonduri europene Depunerea de proiecte pentru domeniul major 5.2. „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice, în Transilvania de Nord.”, va fi suspendată din data de 25 februarie 2010, anunţă Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

În cadrul celor două cereri de proiecte lansate pentru acest domeniu major de intervenţie, în 2008 şi, respectiv, 2009, au fost depuse la ADR Nord-Vest un total de 21 de proiecte de infrastructură de turism, dintre care 4 au fost respinse, iar pentru 3 dintre ele se vor semna curând contractele de finanţare.

Proiectele depuse până în acest moment solicită, în total, finanţare nerambursabilă de 58 milioane Euro, care reprezintă 209% faţă de alocarea regională pentru perioada 2007-2013 pentru Transilvania de Nord.

Prin domeniul major 5.2. se vor finanţa proiecte care vizează amenajarea obiectivelor turistice naturale, valorificarea potenţialului turistic montan, dezvoltarea turismului balnear, crearea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de agrement.

Pentru această axă mai pot depune proiecte autorităţile publice locale (APL), parteneriate constituite între unităţi administrativ-teritoriale, asociaţii de dezvoltare intercomunitară (ADI), IMM -uri, parteneriate constituite între APL  şi ONG-uri.

Mara Rusu

Foto: www.nord-vest.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts