Bogdan Aurescu reprezintă România la Conferinţa pentru securitate de la München

Internaţional UBB Radio

Bogdan Aurescu reprezintă România la Conferinţa pentru securitate de la MünchenRomânia va fi reprezentată anul aceasta la Conferinţa pentru politica de securitate de la München de secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu.

Cea de-a 46 – a ediţie a Conferinţei se va desfăşura în perioada 5-7 februarie 2010,  sub sloganul „No more excuses!”. La ediţia din acest an a vor participa peste 300 de oficiali de rang înalt, inclusiv şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai principalelor organizaţii internaţionale inter-guvernamentale cu responsabilităţi în domeniul securităţii, organizaţii non-guvernamentale de prestigiu.

Conferinţa pentru securitate de la München reuneşte în mod tradiţional importanţi factori de decizie la nivel mondial în materie de securitate şi apărare. Evenimentul este unul dintre cele mai mediatizate în domeniu şi se bucură de o participare extrem de prestigioasă din partea mediilor guvernamentale şi non-guvernamentale.

Printre subiectele incluse pe agenda reuniunii se numără: securitatea resurselor şi evoluţiile înregistrate în raporturile de putere la nivel global, viitorul securităţii europene şi globale, regimul de control al armamentelor şi perspectivele securităţii regionale în Orientul Mijlociu, viitorul NATO, cu accent asupra noului Concept Strategic şi a rolului Alianţei în Afganistan.

Organizată pentru prima dată în 1962, Conferinţa pentru Politici de Securitate de la München, a fost un cadru informal de discuţii pe teme de politici de securitate şi relaţii internaţionale. Începând cu anul 1999, la conferinţă au fost invitaţi şi reprezentanţi din statele Europei Centrale şi de Est, devenind unul din principalele evenimente politice de acest fel.

Lucrările conferinţei pot fi vizionate live.

Mara Rusu

Foto:  www.securityconference.de

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts