Se redeschide Muzeul Zoologic din cadrul UBB

Din oraş

Muzeul Zoologic din cadrul Univesității Babeș-Bolyai se va redeschide marți, 3 aprilie, începând cu ora 12:00. Sediul muzeului se află pe strada Clinicilor, nr. 5-7.

Toți cei interesați sunt așteptați să ia parte la festivitatea de deschidere, unde vor lua cuvântul: acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, prof. dr. Ioan Bolovan, prorector al UBB, conf. dr. Bálint Markó, prorector al UBB și prof. dr. László Rákosy.

Începând din 3 aprilie, muzeul va fi deschis zilnic de luni până vineri, între orele 10:00-16:00, iar în weekend între orele 10:00-14:00.

Prețurile biletelor diferă: 6 lei pentru adulți, 3 lei pentru copii și elevii, iar studenții și angajații UBB beneficiază de gratuitate pe baza legitimației sau carnetului de student. De asemenea, persoanele cu dizabilități pot vizita gratuit muzeul.

Muzeul Zoologic face parte din Patrimoniul Universității “Babeș-Bolyai” și este format din mai multe colecții de exponate, peste 300.000 de animale: împăiate, uscate, preparate în lichide conservate sau schelete. Acesta a fost închis pentru renovare din data de 28 august 2015, iar odată cu redeschiderea lui aveți oportunitatea de a explora un nou muzeu UBB și de a vă desăvârși cunoștiințele despre regnul animal.

– Gheorghița Boriceanu / Sursa fotografiei: ubbcluj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts