Potaissa Turda s-a calificat în semifinalele Challenge Cup

Sport

Formația de handbal masculin Potaissa Turda, singura echipă reprezentantă a României rămasă în competițiile europene la nivel masculin, a obținut calificarea în semifinalele Cupei Challenge. Turdenii au trecut cu 59-56 la general, de Fyllingen Bergen, din Norvegia.

Returul din Norvegia a început cu emoții pentru ardeleni, fiind conduși cu 4-1 după nici patru minute. Până la pauză, Potaissa a reușit să se mențină aproape, având un deficit doar două goluri, 14-12.

Repriza secundă a meciului a rămas la fel de echilibrată, cele două combatante mergând cap la cap, cu o excepție. La mijlocul actului secund, Bergen a reușit desprinderea la patru goluri, 24-20, moment în care antrenorul Horațiu Gal a cerut time-out pentru turdeni.

Din acel moment însă jucătorii Potaissei au revenit în joc, tranșând calificarea cu câteva minute rămase din meci. S-a încheiat 32-30 pentru norvegieni, însă Turda merge mai departe datorită victoriei cu cinci goluri din tur, 29-24.

Fyllingen Bergen – AHC Potaissa Turda 32-30 (14-12)

Bergen: Mossestad 9 goluri, Hvidsten 7, Matic 4, Johansen 4, Stenqvist 2, Epland 2, Ferkingstad 2, Ungesson 2. Antrenor: Erlend Aam

Turda: Ghiță 11 goluri, Cîntec 7, Thalmaier 3, Iancu 3, Stamate 3, Savic 1, Szoke 1, Rotaru 1. Antrenor: Horațiu Gal

Meciul a fost arbitrat de brigada condusă de Daniel Accoto Martins și Roberto Accoto Martins, din Portugalia, observator din partea EHF fiind grecul Panagiotis Antonopoulos.

Prin calificarea obținută, Potaissa Turda devine prima formație, de la defuncta HC Odorhei, în sezonul 2014-2015, care ajunge în această fază a Challenge Cup.

Cele două meciuri din semifinale vor avea loc în perioada 21/22 aprilie (turul) și 28/29 aprilie (returul), ardelenii urmând să întâlnească formația IBV Vestmannaeyjar, din Islanda.

– Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: Facebook AHC Potaissa Turda

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts