Se lansează platforma prin care vor putea fi înregistrate documentele adresate instituțiilor publice

Administraţie UBB Radio

Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, lansează platforma digitala https://aici.gov.ro/home pentru înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice care nu au un sistem propriu de registratură online.

Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu Aurachain, Asociația pentru Tehnologii Avansate, Bithat și Telekom lansează platforma aici.gov.ro care, în contextual epidemiei de COVID-19, va ajuta la eficientizarea și tehnologizarea proceselor de comunicare la nivel national. Astfel, toate instituțiile publice din România vor fi înrolate într-un sistem digital capabil să răspundă solicitărilor cetățenilor în format electronic, într-un timp cât mai scurt, aflăm dintr-un comunicat al Guvernului României.

Platforma aici.gov.ro oferă, ca primă funcționalitate, posibilitatea ca toate persoanele juridice din România să transmită către reprezentanțele județene ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (ANOFM) cererea pentru solicitarea șomajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificată prin OUG nr. 32/2020. Șomajul tehnic permite societăților private să solicite plata de la bugetul de stat a 75% din salariul mediu brut pe economie tuturor angajaților respectivelor societăți, mai aflăm din comunicatul de presă.

La începutul săptămânii viitoare, platforma va oferi și instrumente necesare plății indemnizației pentru alți profesioniști, cooperatiști și structuri sportive sau persoane fizice care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturi conexe, afectați prin instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

De asemenea, platforma oferă și un ghid de utilizare.

Sursa: Gov.ro

Georgiana Dănilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts