Se lansează Cluj Art Guide – primul ghid turistic al Clujului văzut prin ochii artiștilor

Cultură Din oraş

Cu ocazia aniversării unui an de la inaugurarea Centrului de Interes, Asociația SABOT va lansa pe 1 iunie, primul ghid turistic al orașului Cluj-Napoca văzut prin ochii artiștilor contemporani. Începând cu luna iunie, ghidul se va putea găsi la Centrul de Interes, dar și în alte locuri din oraș.

Ghidul este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca și își propune să prezinte Clujul într-o manieră artistică, incluzând spații importante de artă și puncte pe care turiștii sau clujenii le pot considera interesante. Astfel, Cluj Art Guide conține hărți cu locuri selectate de artiști ca fiind cele mai bune din oraș: galerii de artă și ateliere, muzee, cafenele, cluburi, restaurante sau hoteluri.

Coordonatoarea Asociației  SABOT, Daria Dumitrescu spune despre acest proiect: La un moment dat, ne-am dat seama că suntem printre puținele orașe din Europa care nu au un ghid turistic dedicat. Clujul e unul dintre cele mai tinere centre artistice europene, așa că nu știu cine altcineva ar fi putut să se uite la el mai bine decât artiștii. Văd ghidul ăsta ca pe o încercare de a atrage atenția turistul străin spre artă și spre acele – chiar multe – locuri din oraș în care timpul poate trece cu gust.”

Centrul de Interes este un spațiu dedicat artei contemporane din Cluj, format la inițiativa Federației Artiștilor și Galeriștilor din Fabrica de Pensule și găzduiește 5 galerii: BARIL, BAZIS Contemporary, Camera, SABOT, SPAȚIU INTACT, 4 spaţii de proiecte, 3 spaţii de rezistenţă artistică şi 24 de ateliere de creație în care activează peste 30 de artiști vizuali, designeri și arhitecți din țară și străinătate.

Gheorghița Boriceanu / Sursa foto: SABOT

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts