Se inaugurează un nou centru din cadrul ISU Cluj

Din oraş Eveniment

Prezentarea ambulanțelor din cadrul  proiectului „Îmbunătăţirea cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord” s-a amânat pe ora 11:45, deoarece zborurile dinspre București au avut întârziere din cauza ceței. Inițial, prezentarea era stabilită la ora 11:00. Tot azi au loc inaugurarea şi vizitarea Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă (SMURD) din cadrul ISU Cluj.

Prin aceste acțiuni, centrul va aduce o îmbunătăţire în ceea ce priveşte pregătirea de specialitate pentru paramedicii de pe ambulanţele SMURD atât din judeţul nostru cât şi din cele învecinate. Realizarea acestuia a fost finanţată integral din fonduri adunate de la populaţie prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe salariu către Fundația pentru  SMURD.

La acest eveniment vor participa ministrul administraţiei şi internelor Traian Igaş, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Marcel Lucaciu, preşedintele fundaţiei pentru SMURD, Şef de lucrări Dr. Raed Arafat, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj, general de brigadă Vasile Şomlea şi medicul coordonator SMURD Cluj Dr. Cristian Ursu.

____________

Anca Baciu

Foto: isu.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts