Proteste studențești în marile centre universitare

Educaţie

Uniunea Națională a Studenților din România se va alătura, astăzi, începând cu ora 18, mişcării studenţeşti a Facultăţii de Istorie din București. Studenții protestează de joi împotriva finanţării deficitare a sistemului de învăţământ românesc.

„Inițiativa lor merită să fie lăudată. Au avut un curaj destul de mare pentru că s-au împotrivit atât de tare conducerii universității și sperăm ca revendicările lor să fie soluționate. Deocamdată nu se știe. Să vedem cum vor evolua lucrurile și la noi, pentru că și aici sunt ceva probleme delicate aflate în discuție la ora actuală. În funcție de evoluația lor vom decide dacă ne vom alătura și noi protestelor.”, ne-a declarat președintele Organizației Studenților din Universitatea„Babeș-Bolyai”, Andreea Petruț.

Printre revendicările studenților se numără mărirea burselor, salarii mai mari pentru profesori, alocarea a 6% din PIB pentru educație și un mai mare control asupra curriculei.

Organizaţiile membre UNSR vor organiza simultan ample dezbateri la Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Maritimă Constanţa şi în universitaţile din Craiova, Iaşi, Bacău, Târgu Jiu.

Studenții de la Facultatea de Istorie din București au ocupat, joi, amfiteatrul „Vasile Pârvan” al clădirii unde avea loc o dezbatere privind bugetul educației organizată împreună cu organizaţia neguvernamentală „Miliţia Spirituală”. Pentru evacuarea celor 250 de tineri au intervenit forțe ale jandarmilor.

_______________

Ana Giol

Foto: adevarul.ro

Comments :1

  • Mircea

    Băi, deci să se ajungă să evacuezi niște studenți cu jandarmii… așa ceva e inadmisibil. Deja jandarmii și polițiștii sunt cățeii guvernului.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts