Scurtmetrajul unei studente din Cluj a fost acceptat la Festivalul de la Cannes

Cultură

Bloc 5, scurtmetrajul Ioanei Băilă, masterandă la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, a fost acceptat la Short Film Corner în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2018.

Descrierea scurtmetrajului: ”Blocajul fizic, social și emoțional sunt cele trei etape prin care trece Irina. Timpul trece, însă problemele ei sunt încă acolo, în adolescență, dar și în viața adultă. Singura modalitate de a ajunge la rezolvare este să se întoarcă acolo unde totul a început.“Bloc 5” va putea fi vizionat online în perioada 14-19 mai 2018 pe platforma oficială a Festivalului.

Conform unui comunicat transmis presei Ioana afirmă că: “Este un moment extrem de important pentru cariera mea viitoare şi sper că el îmi va deschide uşile pentru a continua la un nivel din ce în ce mai ridicat. Încă nu sunt regizor și mai am foarte multe de învățat.

“Bloc 5” este un scurtmetraj axat pe 3 momente din viața aceluiași personaj: copilăria, adolescența și maturitatea, scurtmetraj pe care l-am realizat pentru examenul de licență, pornind de la o idee născută în urma discuţiilor cu profesorul coordonator al lucrării, care m-a sfătuit să preiau din experiența personală.“

Festivalul de Film de la Cannes se află la cea de- a 71-a ediție și se va desfășura anul aceta în perioada 8-19 mai.

– Iulia Magyari

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts