Săptămâna EducaTIFF la Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

Programul de educație cinematografică EducaTIFF, care este prezent de peste 11 ani în viața elevilor din Cluj-Napoca, propune 5 zile de proiecție a mai multor filme, lecții de  cinema și concursuri de cronici de film.

Proiecțiile vor avea loc în perioada 25-29 martie 2019, la Cinema Victoria. Acestea au scop principal dezvoltarea gândirii, imaginației și capacității de sinteză și exprimare în rândul tinerilor. Totodată vor să încurajeze cadrele didactice din toate ciclurile de învățământ să include câte o ieșire la cinema, în cadrul activităților de la clasă.

Fiecare proiecție EducaTIFF este urmată de discuții despre tema filmului, modul în care a fost realizat, alegerile, reacțiile și deciziile personajelor, cât de credibilă sau surprinzătoare este povestea propusă de film – toate cu scopul de a-i stimula pe participanți să-și pună întrebări, să analizeze și să dezbată.

Accesul la spectacole se face prin rezervarea locurilor la adresa educatiff@tiff.ro. Un bilet costă 10 lei, iar cadrele didactice sau adulții care însoțesc grupuri de minim 5 tineri spectatori au acces gratuit.

– Material realizat de Bilț Teodora-Maria / Sursa fotografiei: tiff.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts