Săptămâna artei bizantine a început astăzi la Cluj- Napoca

Cultură

Debutul celei de-a VI-a ediţii a Zilelor Artei Bizantine a avut loc astăzi la  Turnul Croitorilor, printr- un vernisaj al expoziției de artă.

Organizatorii au expus lucrări din arhitectură, artă fotografică și icoane susţinute de grupul „Sfântul Ioan Damaschin”.

La nivelul întâi al clădiri, unde a fost prezentată expoziția de artă fotografică, a avut loc și un concert de muzică bizantină, susținut de un cor condus de Sorin Albu, Asistent Universitar Doctor al Facultății de Arte Plastice și Design.

În contextul în care astfel de evenimente nu sunt un punct de atracție, mai ales pentru tineri, Sorin Albu ne- a declarat: “Eu cred că cei care sunt sinceri cu ei înșiși și care au căutări sincere, indiferent în ce direcție, culturală, laică, religioasă, simt că ceea ce se face aici, astăzi, este un lucru bun.”

Ziua de azi va continua cu o  masă rotundă organizată la ora 18 00, la Academia de Muzică  „Gheorghe Dima”, în cadrul căreia părintele Constantin Secară va explica publicului, tipurile de artă prezente în Biserică.

Zilele Artei Bizantine, ajunse deja la cea de a 6- a ediţie, sunt organizate în perioada 14 iunie- 24 iunie, de grupul “Sfântul Ioan Damaschin”, în parteneriat cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România şi Municipiul Cluj-Napoca, prin Centrul de Informare Turistică.

_________

Orar de vizitare:

Luni –  Vineri: 9.00 – 17.00

Sâmbătă: 10.00 – 17.00

Duminică: 10.00 – 17.00

Intrarea la expoziţie, pe toată durata evenimentului, este liberă.

___________

Andrada Lăutaru, Stoica Andrei

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts