“Săptămâna altfel” pentru elevii clujeni

Educaţie Eveniment

Programul “Săptămâna altfel” începe astăzi la Cluj pentru preșcolari, elevi dar și cadre didactice.

“Săptămâna altfel” își propune implicarea elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale acestora.

Activitățile în care elevii vor fi implicați sunt rezultatul dezbaterilor și propunerilor colective, pentru ca programul să fie cât mai bine adaptat dorințelor acestora. Activitățile sunt variate și se împart pe mai multe domenii. Sunt prevăzute acțiuni de voluntariat și responsabilitate socială, activități de educație pentru sănătate, de educație ecologică și de protecție a mediului dar și activități premergătoare Sfintei Sărbători a Paștelui.

Un număr mare de școli din județul Cluj au decis realizarea acestor activități în parteneriat cu alte instituții de învățământ, cu instituții culturale și științifice, cu organizații nonguvernamentale pentru a le putea oferi elevilor oportunitatea schimburilor de experiență.

Fiecare zi a săptămânii are un program aparte, iar “Săptămâna altfel” este parte a programului “Școala altfel” derulat în conformitate cu Structura anului școlar 2011-2012 de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

__________

Oana Alexa

Foto : proiecteuropene. wordpress.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts