Concurs naţional pentru elevi cu deficienţe de auz

Educaţie

Concursul Naţional pentru elevi cu deficienţe de auz va avea loc la nivel naţional în perioada 4-7 aprilie 2012 la Cluj-Napoca, fiind organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

În cadrul acestei competiţii participă 100 de elevi din toate şcolile din ţară în care învaţă elevi cu deficienţe de auz. Elevii concurează din dorinţa de a confirma în spaţiul comunitar cunoştinţele şi talentul în domeniul literaturii, matematicii, educaţiei plastice şi tehnologiei informaţiei şi comunicării. Gazda va fi Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

Festivitatea de deschidere va avea loc în 4 aprilie 2012, la Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, de la ora 16.30.

Elevii calificaţi pentru etapa naţională vor susţine proba scrisă pentru disciplina Limba şi literatura română, respectiv proba practică la Tehnologia informaţiei şi comunicării în data de 5 aprilie 2012, iar în data de 6 aprilie 2012 proba scrisă la Matematică şi proba practică la Educaţie plastică. Ulterior aceştia vor fi oaspeţii unor activităţi conexe competiţiei: turul interactiv al oraşului, carnaval, vizite la muzee, la Grădina Botanică.

Premierea elevilor va avea loc în 7 aprilie 2012, la Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca la ora 9.00, în cadrul festivităţii de încheiere a Concursului Naţional pentru elevi cu deficienţe de auz.

______________

Florentina Poptile

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts