“Salvaţi Roşia Montană” – protest cu gogonele în centrul Clujului

Din oraş Eveniment

Protestatarii care militează împotriva exploatării de la Roșia Montana au aruncat cu gogonele într-un panou pe care se afla fotografia ministrului Culturii, Puiu Hașotti.

Motivul pentru care protestatarii au ieşit în stradă este datorat unei recente declarații a ministrului Culturii, Puiu Hașotti, care a afirmat că nu s-a primit niciun fel de documentație la Ministerul Culturii cu privire la introducerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO.

„Am venit să protestăm și să reamintim domnului ministru că Ministerul face documentația și nu altcineva. Cu toate acestea, oricum, din 2009 și până astăzi s-au primit acolo mai multe materiale din partea ONG-urilor și organizațiilor care luptă pentru salvarea Roșiei Montane, materiale care ar fi putut să ajute Ministerul să ia o decizie de introducere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. Decizia nu s-a luat și momentan, domnul Hașotti se face că plouă și aruncă pisica în curtea nu se știe cui. Astăzi sărbătorim un an de la ocuparea Hotelul Continental în cadrul unui protest şi am venit să-l gogonăm pe Puiu Hașotti”, a declarat solistul trupei „Luna Amară”, Mihnea Blidariu, aflat în calitate de lider al protestatarilor.

Aflaţi la o plimbare prin Piaţa Unirii, suporterii echipei Galatasaray Istanbul prezenţi la Cluj pentru a asista la meciul pe care CFR Cluj îl va disputa în această seara, s-au alăturat protestatarilor. Dacă la început s-au arătat amuzaţi de situaţie şi au ales să scandeze mesaje şi să arunce cu gogonele, mai apoi, ei au precizat că “nu e normal să se arunce cu gogonele într-o piaţă publică din oraş. Trebuia să se acţioneze într-un alt mod”.

_____________

Radu Hângănuţ

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts