Începe cea de-a V a ediție a Festivalului TEMPS D’IMAGES [audio]

Cultură UBB Radio

 

Festivalul european de teatru, dans și imagine video TEMPS D’IMAGES se va desfășura la Cluj între 9 și 16 noiembrie, fiind organizat de Asociața Colectiv A.

Organizatorii aduc în  fața  spectatorilor o săptămână plină cu reprezentații de teatru, dans contemporan, expoziție video, dezbateri și lansări de carte, film și concerte. Temele alese de aceștia vorbesc despre subiecte importante pentru societatea actuală, precum dependența de virtual, schimbările economice și politice și revoltele care au avut loc în ultimii ani.
Față de anul trecut când au încercat să prezinte o imagine a societății contemporane, anul acesta au provocat publicul la un efort de imaginație pentru a contura posibile scenarii ale viitorului într-un moment în care prezentul ne acaparează aproape total.
“Am ales să nu mai facem o colecție de imagini din spectacolele și proiectele pe care le-am invitat și să mergem în stradă să întrebăm direct oamenii ce cred ei despre viitor. Tema festivalului este “Întrebări despre viitor” și aș marca odată cu această temă și o orientare clară în direcția artistică a festivalului, trecerea de la estetic în spre etic.”, precizează Directoarea Festivalului, Miki Brainște.
[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2012/11/festivalul-temps-d.images.mp3]

De asemenea, deoarece sunt interesați de ceea ce gândește  publicul lor, anul acesta au organizat mai multe dezbateri și lansări de carte pe teme precum- “Teatru și educație”, “Surplus de oameni sau surplus de idei”, “Arta ca și proces al transformării: lupta este un limbaj”, “Masa Rotundă” sau “Arta ca politică”.
La acest festival participă artiști din Franța, Germania, Irlanda, Cehia, Italia, Ungaria și România. Aceștia își vor prezenta creațiile la Fabria de Pensule, Teatrul Maghiar de  Stat, Sala Radio, Casa Tranzit, Casa TIFF, Facultatea de Teatru și Televiziune și Gambrinus Pub.
Printre cele mai importante spectacole internaționale, menționăm spectacolul Blue Boy, concept Feidlim Cannon și Gary Keegan (Irl), Preoteasa al companiei Kretakor (Hu), spectacolul Kaiju al Companiei Shonen (Fr), Alexis. O tragedie greacă a companiei Motus (It). Pe lângă acestea, din spectacolele românești prezente în Platforma Independentă de Artele Spectacolului, menționăm- Refuz să cresc. Dacă puteți să faceți o mică donație, regia Vera Ion, Tigrul Sibian al regizoarei Gianina Cărbunariu, SubPământ, regia David Schwartz, Home 1 & Institutul de Practică Empatică, conceput de Alexandra Pirici, Realia de si cu Farid Fairuz, 4Faust & The brainwashing mashines, regia Adriana Chiruță, For the Win, regia Bogdan Georgescu.
Biletele pot fi achiziționate de la Librăria Cărturești din 1 noiembrie. Pentru spectacolele  la Fabrica de Pensule se pot face rezervări la adresa rezervari@colectica.ro. Pentru spectacolele de le Teatrul Maghiar biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete.
Programul complet al festivalului poate fi accesat pe site-ul oficial al TEMPS D’IMAGES.

________

Ana Ularu

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts